Виждали сте я по улиците, по заведения, в офиси... дори и в планината! Тя е Fjällräven Kånken—раницата-революционер в съвременната модна индустрия, съчетаваща природа и стил, пленила сърцата на милиони!

Малко градче с големи мечти. Така бихме описали шведското градче Örnsköldsvik, станало дом на днес едно от най-често споменаваните и търсени имена на модния пазар -  глобалната марка Fjällräven. Тя от своя страна дължи грандиозния си успех на звездата в нейния каталог, а именно раниците Fjällräven Kånken. превърнали се в световен fashion statement.

Макар и основната концепция за изработката на дизайна им да е фокусирана изцяло върху лесния и удобен начин за планински hiking и опазване на природата, тези раници, достъпни във всеки цвят на дъгата, привличат вниманието и на множество street style lovers,които все по-често ги избират за техен спътник из улиците на големите градове.

Годината е 1960. Локацията - мазето на тогава още младия Åke Nordin,създател на първия модел Fjällräven Kånken. Звучи странно, но е факт, че точно тогава, с малко помощ от шевната машина на майка му и инструментите на баща му, Åke изработва първия прототип на удобната раница, с която се поставя началото на марката, чието лого, изобразяващо лисица, разпознаваме днес по витрините.

Åke силно вярвал в способността на продукта си да убеди всеки, че практичното може да бъде и красиво, а заедно с това и екологично. Оказал се е напълно прав - Fjällräven Kånken днес продължават да бъдат един от най-предпочитаните избори на пазара, особено сред младите, които все повече започват да експериментират със стилове и така да изразяват себе си.

Посланието за опазване на природата и материала, от който раниците са изработени, са една перфектна комбинация, доказваща защо те са най-практичната опция както за outdoor hiking, така и за ежедневието. Винилоновата материя предпазва от намокряне и прах, големият джоб с цип прави опаковането и разопаковането лесно, а вградената мека възглавничка отзад създава лекота при дълго носене на гръб.

Макар и основната идея на Fjällräven Kånken да е повече хора да прекарват време навън, днес креативното и смело младежко общество й е придало друго модерно значение. Това вече е раница-изкуство, шарено вдъхновение не само за стил на обличане, но и за артистични проекти, в които тя е в главната роля. Именно защото предизвиква нестендартното мислене, Fjällräven Kånken е харесвана толкова много в обществото.

Все още нямате раница Fjällräven Kånken или просто искате да добавите още една към колекцията ви? Не се притеснявайте - от District са се погрижили да заредят магазините си с модели от цялата цветова гама (от по-класически като черни и кафяви, до по-смели като зелени и червени), които очакват новите си собственици още днес. Не се двоумете повече, а посетете най-близкия ви District магазин или онлайн платформата на District , за да бъде вашата чисто нова Fjällräven Kånken доставена до вратата ви!

Фотограф: Глория ГеоргиеваСтилист: Богдана КостоваМодели: Вивиан; Мишел от Inter Models