‘More than an athlete’ е послание, зад което ЛеБрон Джеймс упорито стои в последните години и то често намира място върху продуктите на Nike от серията на LBJ. Сега 34-годишният трикратен шампион на NBA показа, че е повече от просто атлет и то не единствено в социалната насока, която въпросните думи носят. Суперзвездата на Лос Анджелис Лейкърс стана модел на собствената си марка UNKNWN за дебютната бутикова колекция на компанията, носеща опростеното название 001.

Джеймс е основното и единствено лице, което фигурира в lookbook-а на Collection 001. UNKNWN е една от многото авантюри на King James извън баскетболното игрище. Компанията е базирана във Флорида и открива първия си магазин през 2011 година, когато ЛеБрон още играе в Маями. Съдружниците на баскетболната легенда в това начинание са Ярон Канфер и Франки Уокър-младши, които също както Джеймс са от щата Охайо.

001 включва 14 продукта - два различни на цвят панталона, четири тениски, четири суичъра, две ризи и две якета. Цялата колекция на пръв поглед изглежда максимално опростена, изработена е от висококачествени материали, а дизайнерите са се погрижили да присъстват дребни детайли, които да правят всичко още по-функционално.