Майкъл Джордан изигра последния си мач като баскетболист преди повече от 17 години, но и до днес продължава да е синоним на любимата игра. Именно той се превърна в първата глобална спортна икона и именно той може да накара милиони по цял свят да тръпнат в очакване на филм за събития отпреди близо четвърт век.


“Последният танц” - документалният филм, показващ отвътре последната година на Майкъл и великия шампионски отбор на Чикаго, направи своята премиера.


През сезон 1996/1997, когато Булс печелят шестата си и последна титла на NBA, снимачен екип има безпрецедентен и неограничен достъп до Джордан, Скоти Пипън, Денис Родман и останалите играчи в отбора на треньора Фил Джексън.


Резултатът? 10 епизода, които показват невиждани до момента детайли и какво всъщност се е случвало зад кулисите. Неприкритата омраза на звездите на Булс към клубното ръководство, ретроспекция на кариерата на Майкъл, важността на Пипън за Чикаго и още много разтърсващи, емоционални, докосващи и непоказавани до момента сцени от онзи последен сезон на може би най-добрия отбор в историята на NBA.


Двата пилотни епизода на продукцията вдигнаха доста шумотевица както в NBA, така и в спортния свят като цяло. Още повече при липсата на каквито и да било спортни събития в месеци на пандемия.

Първоначалната дата за премиерата бе юни, но от ESPN решиха да изместят началото и да зарадват много, много хора по време на социалната изолация.

Първите два епизода могат да бъдат гледани в Netflix.