Nike продължава съвместната си работа със специализираната детска болница OHSU Doernbecher Children’s Hospital. За поредна година компанията, която е базирана в Портланд, Орегон, където се намира и медицинското заведение, пуска в продажба кецове като част от The Doernbecher Freestyle Program. Инициативата стартира през 2004 година, а идеята е да се дава шанс на пациенти да участват в дизайна на обувки, а приходите от продажбата им се даряват на болницата.

Тази година от Nike представят шест разцветки на Nike Air Zoom Pulse - модел, които е създаден за и посветен на всички хора, работещи неуморно за здравето - както на децата в болница Doernbecher, така и навсякъде другаде по света.

Nike Air Zoom Pulse няма връзки, а на няколко места върху кецовете фигурира “Звездата на живота” - символ, който в редица държави по света се е превърнал в емблема на спешната медицинска помощ. Различните варианти на новия модел носят различни послания - включително такива като “Надежда”, “Смелост”, както и имената на лекари от Doernbecher. Дизайнът е базиран на наложилите се като неделима част от облеклото на медицинските работници обувки, които в началото са били и с дървени подметки. Идеята на Nike e с този модел доктори, сестри и санитари да се чувстват възможно най-комфортно по време на 12-часово дежурство. Горната част е лесна за почистване, а меката гумена подметка позволява бързо придвижване. И през 2019 година колекцията е разработена от млади дизайнери, свързани с болницата.

Моделът ще бъде достъпен както в по-семпли варианти - такива с няколко нюанса на сивото или пък с черно и бяло, така и в по-интересни. Те включват чифт с два различни на цвят кеца - бял и черен, такъв, в който преобладава жълтото, така и чисто бял, върху който фигурират стилизирани изображения на инструментите, с които доктори и сестри боравят в ежедневието си.