Знаковата марка за шапки New Era създаде серия, вдъхновена от някои от емблематичните филми на легендарния режисьор Стенли Кубрик. Американците пуснаха в продажба както различни разновидност на класическите си модели, върху които има послания от творчеството на Кубрик, така и няколко тениски, които също са повлияни от лентите му.

Stanley Kubrick Collection се концентрира върху три от най-известните творби на Кубрик, малко повече от 20 години след смъртта му. Става дума за 2001: Космическа одисея (1968), Портокал с часовников механизъм (1971) и Сиянието (1980), които имат множество номинации за “Оскар” и една спечелена награда от Академията - за най-добри специални визуални ефекти за 2001: Космическа одисея.

Налице са шапки, на които са изобразени имената на филмовите продукции от емблематичните им плакати, както и такива, представящи култови герои и цитати - например окото на Алекс от Портокал с часовников механичъм, силует на Джак Никълсън от Сиянието, както и компютъра HAL 9000, управляващ космическия кораб Дискавъри Едно в 2001: Космическа одисея.