NDOE си го знаем - вечно една крачка пред другите, завинаги срещу еднообразието и посредствеността. Поредното доказателство за това е последното му парче със спиращо дъха видео - Тялото. Зарибяващият afrobeats звук към парчето е дело на muhaill, който още преди ни пръсна с бийтовете към жълтия албум на NDOE “Хиляди белези”, а сега продължава да разчупва стила и да показва, че и в България има място за африкански и карибски ритми. Лириките към “Тялото” са си на NDOE, както винаги, и описват благоговението му пред изящните женски форми. Саундът е чук, благодарение на Algoriddim, отговорен и за звука на Белезите.

 Клипът сякаш е сниман на Сейшелите, в Куба или на някое мистично място в Тайланд, въпреки че ни увериха, че е на българска почва, но на нас просто не ни се вярва - екзотиката струи отвсякъде. Режисьор е Тишо Златев,който преди 1 година засне красивия  и романтичен “Само за мен”, отново на NDОЕ, и който за втори път ни прави впечатление със своя талант и перфекционизъм. Тишо има повече от 12 години стаж като арт директор в рекламата, но вече официално застъпва на сцената като режисьор, което за нас е добре дошло - винаги имаме нужда свежа кръв - нови творци, които са толкова надъхани, дори гениални, и за които няма невъзможни неща. Бъдеща легенда и тепърва ще чуваме за него. 

 Оператор е Ангел Юруков - Ачо, млад талант, който има усет и отношение към камерата и двамата с Тишо в екип са родени да създават красота. Очевидно. В ролята на събирателния образ на по-красивата част от човечеството е хипнотизиращата Стефани Обадяру, която показва доста от себе си - тяло и плът, красота, изящество и осанка на супермодел, който ни кара да въздъхваме влюбено. Стефани просто е неповторима, екзотична, сексапилна и на всички тайно ни се иска да сме някъде около нея. Усещаме, че й предстои грандиозна кариера. За стайлинга на NDOE и Стефани се е погрижил фешън гуруто и автор на супер тренди инстаграм акаунта Covistyle - Гроздан Михайлов. 

 NDOE споделя, че afrobeats звученето му е много присърце. Знаем,че dancehall-a му е в кръвта, но когато преди няколко години се зарибява по африканските ритми от Гана и Нигерия или т.нар. азонто, усеща че на него много му приляга. Азонтото не излиза от колата му, всеки ден се вдъхновява, слушайки Eugy, Tekno, Singah, Mr. Eazi, King Promise, Maleek Berry, B Young, Ycee, Wizkid, Ajebutter 22, Terry Apala, Kwamz and Flava и още куп други брутални артисти в този стил. 

 Питахме го за албума, но от това, което вече сме слушали в инстаграм профила му (NDOE пусна по 1 мин от бъдещите тупалки от албума), знаем че “Второ действие” ще гърми не по-малко от “Хиляди белези” и че мотото на NDOE “Навсякъде моята музика” ще важи и за новата му продукция. “Второ действие” ще е също толкова изцъкан, пипнат, помислен и изживян като предния, без да е толкова дарк, казва самият той - настроението ще е приповдигнато, което съвсем не значи, че няма да задава въпроси, да търси отговори и да замисля. Напротив - ще има за всеки по нещо, за всяко настроение и за всяко ухо, стига да е готово за нещо наистина качествено, за дълги рипийти и много мазен бас.

 

 Фотограф: Люси Харизанова