След осемгодишно партньорство, играчът на Golden State Warriors, Draymond Green прекратява договора си с Nike. Новият му спонсор е Converse, където той ще е най-приоритетния спортист на компанията. От бизнес гледна точка това е просто смяна на компанията, тъй като Nike притежава Converse. Но всъщност очакванията са други...

Той един от топ попълненията на Warriors и не случайно тази сделка се случва именно сега. Компанията е на път отново да влезе в баскетбола. Може би всички знаят за влиянието на бранда в NBA през 80те. Самият Michael Jordan е бил пред подписване на договор, a другите звезди на скамейката били Larry Bird и Magic Johnson. Години по-късно се появява и Dwayne Wade, който играе със свой собствен модел.

В днешно време обаче не се говори много за бранда. И именно това е задачата на Green - да върне Converse в NBA. На последните си мачове и тренировки вече бе забелязан да играя с прототипи на компанията. А и по време на договора си с Nike той много искаше да има свой модел. Тук нещата може и да се случат.