Музика, музика, музика. Обичаме я, слушаме я всеки ден, не си представяме живота без нея. Наш спътник, приятел, съзаклятник - ежедневието ни е по-леко с хубава песен на уста. Какво се крие обаче зад кулисите на едно добро парче - как се случват звездните колаборации, какво можем още да научим за изпълнителите и откъде произлизат някои спорове около текстовете на песните. Всичко това разглеждаме днес, а и повече!

Kendrick Lamar стана на 33

Легендарен. Иновативен. Kendrick Lamar. Човекът, едно време известен под името K-Dot, който не спира да преобръща музикалната индустрия с всеки нов проект. Албумните му заглавия Good Kid, M.A.A.D City и DAMN създадоха ново усещане за рап културата и начина, по който публиката я възприема и цени. DAMN например предизвика толкова голям световен хайп, че критиците връчиха на Lamar DAMN наградата Pulitzer, приз допреди това присъщ единствено за музикални проекти в класическата и джаз сфера. Талантът на Kendrick е дори толкова голям, че дори и рапъра Eminem отначало е имал съмнения, че зад брилянтните текстове на Lamar е стоял ghostwriter. Изглежда обаче, че грандиозния успех на звездата се дължи единствено на него самия. Все пак, както той сам споделя, не друг, а Tupac Shakur, който му се е явил веднъж в съня, го е посъветвал никога да не се отказва от мечтите си, каквото и да става. Днес вече на 33 години, пожелаваме му да твори още толкова, че дори и умножено по 10!

J. Cole с коментар за новия сингъл Snow on the Bluff

Редица дискусии бяха породени от рилийса на новия сингъл на J.Cole Snow on the Bluff, относно контекста на думите в парчето. Там, Cole смело коментира бездействието на мнозина известни личности относно протестите Black Lives Matter и изказва личната си позиция по въпроса - "F--k is the point of you preaching your message to those that already believe what you believe?/" I'm on some 'F--k a retweet,' most people is sheep / You got all the answers but how you gon' reach?". Някои фенове обаче приемат казаното от рапъра за директен упрек към чикагската звезда Noname, но J.Cole бързо отвръща с коментар в Туитър - Noname за мен е легенда, винаги ще я уважавам и ценя за социалната й активност и принос към обществото.

6ix9ine обича Lil Baby?

Личността Tekashi 6ix9ine бе мистерия още преди да влезе в затвора. След шокиращите разкрития относно престъпния му живот и задкулисните сделки обаче, рапърът привлече още повече любопитни погледи към себе си. Днес, вече отново на свобода, 6ix9ine няма време за губене - неговата цел не е добра репутация, а създаване на комерсиална музика и промотиране на колоритния си в буквален и преносен смисъл темперамент. Съществува ли все още и желание за създаване на приятелства у Tekashi след като той издаде предишния си близък кръг на полицията? Според слуховете, сега на прицел е звездата Lil Baby. Макар и отношенията им още да са в ранен стадий, 6ix9ine побърза да затвърди уважението си към рапъра публично в Инстаграм, където сподели, че Lil Baby e любимият му изпълнител за момента. Какво да очакваме от тези взаимоотношения? Предстоящ хитов дует или поредния престъпен скандал?


Номинациите на BET Awards

За събитие като годишните музикални награди BET, дори и глобална пандемия не може да бъде пречка! На 15 юни тази седмица бяха обявени и номинациите за предстоящата церемония и не се сме изненадани! Сред най-споменаваните имена са Drake (най-добър изпълнител, видео на годината за No Guidance, най-добра колаборация и награда на публиката) и рапърите Future, Travis Scott и Da Baby. Сред дамите, рап изпълнителката Megan Thee Stallion e тазгодишната фаворитка с цели пет номинации в категориите най-добър изпълнител, колаборация за Hot Girl Summer, албум на годината за Fever, видео на годината за Hot Girl Summer и награда на публиката. Кои ще са победителите, ще разберем на 28 юни.


Grammy Awards - кой ще е големият победител

Очаква се в предстоящите награди Grammy, изпълнителите с най-голям успех в категориите албум, песен и изпълнител на годината, да бъдат The Weeknd, Post Malone, Dua Lipa, Harry Styles и Roddy Rich. След тазгодишната грандиозна победа на Billie Eillish в почти всички награждавани области, погледите за следващата звездна победа са вперени в изпълнителките Megan Thee Stallion, Doja Cat, Summer Walker и Tones and I. Едно е сигурно - конкуренцията тази година е по-голяма отвсякога!