Днес в рубриката ни Life&Style 101, с която споделяме най-новите и хитови новини в света на изкуството, модата и музиката, правим weekly recap на изминалата седмица. Чети напред и разбери кои са най-обсъжданите теми от последните дни!

The Weeknd превзема TikTok сцената

На 7-ми август социалната платформа TikTok ще бъде домакин на “живият” концерт на музикалния изпълнител The Weeknd, в чийто репертоар ще влизат парчета от най-новия му албум After Hours. Вместо да заснеме видео в TikTok и да го качи в мрежата, The Weeknd ще бъде представен под формата на дигитален аватар, като така ще създаде “първото в света преживяване с пресичащи се реалности в мобилно приложение”. Зрителите също ще имат възможност за интеракция с изпълнителя по време на концерта. Очакваме това събитие с нетърпение!


Rihanna с предстоящ албум

Още от 2016, след последният албум на певицата Rihanna - ANTI, света с нетърпение очаква следващия с името R9, който трябваше да излезе още през 2019. Въпреки че рилийс все още няма година по-късно, това, което знаем е, че новите парчета ще са силно повлияни от реге културата. В интервю Rihanna споделя, че непрестанно работи върху музиката си и че когато усети правилния момент да я сподели със света, ще го направи. “Голямото забавяне на албума не е без причина - искам да бъде нещо различно, специално, нечувано никога досега.”


Свят без Malik B

Рапърът Malik B, дългогодишен член на групата The Roots, почина на 47 години. Групата обяви смъртта му в Инстаграм в сряда със снимка на Malik и другите членове на The Roots - Black Thought и Questlove.  “С голяма скръб споделяме, че нашият любим брат и дългогодишен член на групата ни Malik Abdul Basit напусна света ни, но завинаги ще остане в сърцата ни”.

Mercedes-Benz x Virgil Abloh

Невероятно, но факт! Колаборацията на Mercedes-Benz и модният могул Virgil Abloh бе обявена тази седмица с названието Project Gelandewagen. Идеята зад проекта е да интерпретира немският автомобил G-Class SUV (1979). Новата версия обаче ще комбинира високият клас на материали, дизайн и изработка на Mercedes с креативният вихър на съзнанието на Abloh. Както той сам споделя, тази колаборация ще бъде “идеален момент да въведе модерните артисти в изграждането на инфраструктурата на бъдещето”. Project Gelandewagen ще бъде за пръв път представен пред публика на 8 септември 2020. Затягаме коланите още отсега, защото ще бъде епично!


R.I.P. Kansai Yamamoto

Японският моден дизайнер Kansai Yamamoto, известен с работата си като стилист на David Bowie, почина на 76 години в началото на миналата седмица от болестта левкемия. Yamamoto завинаги ще остане в паметта на модната индустрия като създателят на едни от най-впечатляващите облекла на  певеца David Bowie и неговото “друго аз” - Ziggy Stardust. Комбинирането на традиционни японски мотиви и дизайни с богата гама от цветове също ще остане запазена марка на дизайнера, дори и след смъртта му. “Баща ми не беше просто еклектичен или изпълнен с енергия, той притежаваше изключително остър ум, добро сърце и душа, изпълнена с любов”, сподели дъщерята на Yamamoto в интервю.