Независимо, че седмицата съвсем не е към края си, новостите в хайлайфа и музикалната индустрия за последните няколко дни изобщо не бяха малко. За да сте в час с хайлайтите в живота на звездите ще ви трябват само пет минути, не повече. Отдайте се на заслужена почивка с най-горещите слухове и новини за деня - от колаборации за нови парчета, до бъдещи студентски курсове с известни лектори са само малка част от следващите изненади!

Travis Scott, Big Sean и Justin Bieber с предстояща колаборация

Изглежда много скоро музикалните върхове отново ще бъдат покорени, този път обаче от легендарното трио на Travis Scott, Big Sean и Justin Bieber. На 22.06. вечерта, пост в Twitter разкри бъдещия музикален проект - продуцентът, носител на награда Grammy за трака Racks in the Middle, Hit-Boy сподели видео на тримата изпълнители в студиото с кепшъна “2nd wave”. Макар и още да не е ясно какво се подготвя зад кулисите, ако съдим по предишни колаборации като “Second Emotion” (Travis x Bieber) и “As Long As You Love Me” (Big Sean x Bieber), предстоящото парче несъмнено ще озаглави световните музикални чартове за броени минути!

Rihanna, Lizzo и Ariana Grande в зората на новата политика

Лошите ченгета трябва да поемат отговорност

Това гласи официалното писмо към Конгреса, подписано от звезди като Rihanna, Lizzo, Ariana Grande, Billie Eilish, Migos, Mariah Carey и други. След случилото се с американските граждани George Floyd и Breonna Taylor, света се вдига на бунт за равните човешки права. Време е за промяна. Музикалната индустрия също не бездейства - редица изпълнителни директори и агенти като Scooter Braun и Irving Azoff, както и суперзвезди в бранша, поставят подписа си под писмото, чийто обем надвишава 18 страници. Социалните мрежи също влизат в употреба от личности като Rihanna и Ariana Grande, които чрез постове и сторита споделят личните си възгледи и подтикват феновете им да подкрепят новосъздалите се протести.

T.I. Ще става учител

T.I. се връща обратно в училище! На 23.06., информацията, че Tip ще преподава “Бизнесът в трап музиката” в атлантския университет Clark, редом до уважавания хип-хоп лектор Dr. Melva K. Williams, стана публична. Иновативният бакалавърски курс ще съчетава историята на трапа с икономиката зад грандиозния успех на жанра за последното десетилетие. Колкото до самият Tip, той е силно развълнуван за възможността да сподели кариерните си преживявания с младите студенти и да бъде полезен за тяхното бъдеще.

Наркотиците, както и музиката, съществуват на Земята толкова дълго, колкото и хората. Силата, която ги обединява в едно цяло е тайната на доминантния успех на трап музиката в съвременната култура.

Lil Yachty катастрофира с новото си Ferrari

Атлантският рапър Lil Yachty се размина на косъм с фаталния край, след тежка катастрофа на 22.06. За щастие, единствената жертва се оказа колата на изпълнителя - червено Ferrari 488 модел 2020. Според източници, причината за катастрофата е резкия удар в лявата половина на магистрала в Атланта, причинен от прекаленото ускорение на двигателя. Lil Yachty споделя в интервю след инцидента:

“Не мога да опиша колко съм благодарен, че съм жив. Никога не подценявайте живота.”

Новият албум на Black Eyed Peas - къде е Fergie?

Най-новият музикален проект на Black Eyed Peas - Translation, има напълно различно звучене от всеки предходен албум на групата. Този път фокусът е повече към латино жанра, с гост изпълнители като Becky G, El Alfa, J. Balvin, Ozuna и Shakira. Въпреки свежото звучене обаче, феновете няма как да не забележат отсъствието на четвъртия член на Black Eyed Peas - Fergie, чиято липса също беше налице и в албума от 2018 Masters of the Sun Vol.1. Коментара на групата по темата уверява, че отношенията с Fergie продължават да бъдат приятелски, а решението да не бъде част от новия албум е изцяло нейно. Will.I.Am. сподели:

Вниманието на Fergie в момента е изцяло насочено към това да бъде майка. Ние я подкрепяме, обичаме я, чакаме я скоро да се завърне с нови сили

Eminem и Royce Da 5’9 обединяват сили в нова фондация

Eminem и Royce Da 5’9 отново заедно. Този път за промяна. На 21.06., Em обяви публично, че Royce ще поеме поста на директор на социалната активност и правосъдие във фондацията Marshall Mathers. Относно събитието, рапърът споделя, че двамата с Eminem имат големи планове за бъдещето, не само за даряване на средства, но и за огранизация на разнообразни инициативи, които да подкрепят общия стремеж за социална равнопоставеност.

Новата Miley Cyrus

Екстравагантна и предизвикателна, певицата Miley Cyrus създаде новата си слава като пораснал изпълнител с голяма доза провокативно поведение на и зад сцената. За целта, нейн най-добър приятел се превърна алкохола заедно с различни видове други опиати. Към днешна дата обаче Miley споделя в интервю, че вече шест месеца стои далеч от стария си начин на живот. Благодарение на подготовката й за тежка операция на гласовите струни през ноември 2019, певицата осъзнава колко е пречел алкохола на ежедневието й да бъде пълноценно.

Бях убедена, че без опиати няма да бъда толкова приятна компания. Оказа се точно обратното.

Kodak Black с отказано съдебно обжалване

Изглежда напоследък късметът не е на страната на рапъра Kodak Black. На 23.06., съдиите от 11 окръг на Америка отхвърлиха молбата на Black за обжалване на 46-месечната му присъда за незаконно притежание и фалшифициране на документи за оръжие през 2019. Според адвоката на Kodak, подобна тежка присъда е неуместно да бъде поставена от съда, поради липсата на предишни тежки проявения. За рапъра, близо 4-годишен престой в затвора би означавал пълно заличаване на бъдещата му музикална кариера.

Kid Cudi стартира подкаст?

Рапърът Kid Cudi обяви официално, че много скоро негов нов проект - собствен подкаст, ще стане публичен. Феновете са в еуфория, всички очакват датата на рилийса. През това време, Cudi коментира в Twitter:

"Ще говорим само с любов, няма да има място за омраза. Ще подкрепям други мотивиращи изпълнители, ще споделяме позитивизма с фенове и приятели. Целта ми е никой да не се чувства самотен."