Млади, но легендарни! Такива са Air Max 90, чийто модел е напълно пресъздаден от Nike, по случай навършването на 30-тата година, откакто за първи път изненадаха света с невероятния си дизайн. И ето ги пак сега, през новата 2020, готови отново да покорят пазара с шеметен comeback, а у нас той ще бъде в магазините на BUZZ.

Наистина исторически момент за Nike ще е завръщането на този така съществен техен модел. Виновникът за присъствието на Air Max 90 днес като завършек на хиляди аутфитипо света, е Tinker Hatfield, който през 1990 създава OG дизайна на обувката, продавана тогава под наименуванието Air Max III. Събитията следрилийса тогава бележат исторически моменти за Nike Air- кръгозора значително се разширява за дизайн екипите на Nike и следвайки примера на Hatfield доразвиват популярния вече Air Max 90 в нови цветове, достъпни най-често в unisex номерация.

Отличаващите черти на първите Air Max 90 са подобрената им пластичност, по-големия Air unit, както и множеството вариации на multi-port системата, позволяваща връзките да се носят по много различни начини. Удобни, стилни и идеални за спорт!

С настъпването на 2000 година, Air Max 90 се превръщат в култова класика, и с право! Вече със солиден street статут, те устремно се насочват към висотите на модата и успяват да затвърдят позицията си на върха на sneaker пазара няколко пъти, когато стават на 15, 20 и 25 години.

Казват, че с възрастта се помъдрява. Nike ни доказват, че товаe напълно вярно за техния вече 30-годишен ветеран Air Max 90. През 2020 той изненадва феновете си с напълно нов дизайн, но все така неизневеряващ на класиката от далечната 1990. Новата обувка е с реновиран силует, включващ нов заден панел, лека промяна във височината на платформата, както и изменени ultra-plush черти. Приятна изненада са двете малки плочки, позиционирани в предната част на lace зоната, инкрустирани с годините 1990 и 2020, в чест на годишнината. Детайлите винаги са от ключово значение!

Ние от asphalt също сме ви подготвили една изненада. Заедно с BUZZ, решихме да направим  Giveaway в нашия Instagram профил, където един от вас ще може да спечели чисто нов Nike Air Max 90! Условията са лесни и можете да ги намерите тук:

А колкото до разцветките на новите Air Max 90, очаква се те да бъдат разнообразни, включително и в цвят Hyper Grape и White Particle Grey Black Volt, които ще можете да намерите в магазините и онлайн платформата на BUZZ. Но не губете време, интересът към Nike Air Max 90 е голям!