Правилната комбинация е силна заявка за успех. Успеем ли да съчетаем правилно всички елементи в ежедневието си, имаме свободата да творим без пречки по пътя си. За това си помислихме и когато попаднахме в Backstage-a в общия проект на Ивелина Чоева и Ангел Захаринов за Reebok Cl Legacy и District – мястото за градска мода и култура. Двамата са добре познати по отделно, всеки в своята сфера, но някак имахме чувството, че с тази среща ще оставят следа, която ще помним. 

Ангел вече често влиза във фийда ни със своите фотографии, но ни печели и с отличителния си уличен стил. Ивелина пък съчетава професията на модел с каузата срещу домашното насилие и подкрепата на жени и деца в риск. Говорим с тях защо е важно да работим това, в което виждаме смисъл. Как можем да оставим следа след себе си и каква ще бъде тяхната.

Ако трябва да оставиш само една снимка като следа и наследство след себе си, каква ще бъде тя – портрет, пейзаж, цветна или черно бяла... ?

Ангел: Без да се замисля – портрет. И отново без да се замисля – черно-бял. Черно-белите портрети дават възможността на въображението да играе, така зрителят го пречупва през призмата си и вижда своите цветове в кадъра. 

Кой е най-важният урок, който си научил и искаш да предадеш нататък?

Ангел: Не се страхувай да опитваш и да се изложиш. В днешно време изпитваме страх от това да се провалим и предпочитаме да разчитаме на друг, който разбира, за да ни помогне, пък ако може и да го направи вместо нас, само и само да излезе пред света, че можем и знаем как. Най-доброто нещо, което можеш да си причиниш, е да сбъркаш, колкото и плашещо и уронващо егото да е.

Разкажи ни каква следа искаш да оставиш след себе си? 

Чоева: Вярвам, че всеки от нас идва с две мисии. Едната е личностна, а другата е да допринесе с нещо хубаво за света, в който живеем. Моята кауза е платформата, която създадох – За теб. Тя се бори с домашното насилие. Искам да оставя след себе си истински промени и разрешени случаи. 

Къде намираш мотивация да продължаваш напред, да преследваш целите си?

Чоева: Представям си крайния резултат от това, което искам да постигна, и се чувствам вдъхновена. Живея на максимата, че наистина няма невъзможни неща. Има неща, които силно искаме и правим всичко възможно да се случат, и такива, които просто не желаем достатъчно силно. Всичко е вътре в нас!

В тази среща въвлякохме и още един участник – с наследство, утвърдено във времето. Reebok CL Legacy се вписва съвсем естествено в компанията на Ангел и Ивелина – едновременно повод за срещата и свързващо звено. Legacy серията е тази, която пренася в наши дни старото, без по никакъв начин да прави компромис с новото – в стила, в иновациите, в начина на живот. Винтидж визията стои съвсем на място, особено комбинирана с острите линии в дизайна, които придават съвсем актуален вид. Виждаме и високата подметка – детайл, който бива имплементиран често в миналото, но сега е още по-преувеличен, за да отговори на съвременния вкус. Тези обувки са точният спътник в ежедневието и в личния стил, с които се чувстваш толкова добре, че вдъхновението идва само.

Reebok ви събира в една обща криейтив колаборация, защото вярва, че изкуството е и на улицата. Кой бе най-интересният момент от срещата ви?

Чоева: Ангел е много добро момче и страхотен професионалист. Харесва ми разчупеното му мислене и виждане за кадрите, това че не се страхува да експериментира. Със сигурност общият ни кадър ми стана любим. Досега никога не съм била зад и пред камера с един човек. Много ми хареса концепцията. 

Ангел: Целия ден на заснемането беше вдъхновяващ, бяхме събрани само позитивни и идейни хора, което само по себе си е много зареждащо. Сбъдната мечта е да бъда част от такъв проект, с такова послание и този път изиграх 2 роли – като фотограф и модел, какво по-яко? Изкуството е навсякъде и в най-малките неща, ако имаш очите, за да го видиш.

Кадър: Ангел Захаринов

Дамски и мъжки Reebok CL Legacy ще намерите в магазини District и на www.districtshoes.bg

Фотограф: Евгени Гочев

Асистент: Теди Коларова