Мултидисциплинарните платформи ​Истерика​ и ​Be Duende​ обединяват сили за първото си съвместно събитие, посветено на дизайн, илюстрация, керамика, мода, бижута, музика, книги, което ще се случи на символичните дати 20 и 21 февруари 2021 в пространството на КО-ОП.

Сред участниците в ​Истерика & Be Duende Pop Up Market ​ще видим ​Subcultura Studio, LILE, 45 Str., Atelier Couchette, Freshape, Shulka, Pottery & Poetry, Laterna Records, Handmaid Artisan Skincare, Glim & Glam​, както и няколко ще ндера, къдетоще можете да откриете новата си любима “винтидж” находка.

По време на събитието ще бъде представен и проекта ''В като Вагина'' - илюстрирана книга за сексуално образование за момичета и жени, издадена от Fine Acts и Swimming Pool, ​които ще представят и селектирани четива от ''Библиотека на нашите срещи''.

Онлайн платформата за дизайн ​Be Duende​ ще представи селекция от бижута,предмети за дома и принтове от​ Николай Сърдъмов, ТЕЗГЯХ, tochka&tochka, Силвия Чанева, Вера Гезенко, Били Матеева, Алина Папазова, sa6ettu​ и други.

За меломаните ще бъде на разположение щандът на ​Laterna Records​, които ще гостуват с повече от 250 плочи и безкомпромисно добра селекция.​ ​За храната и коктейлите ще се погрижи страхотния екип на ​Спутник,​ които ще ни изненадат с оригинален и грижовно забъркан вкус. Организаторите гарантират, че събитието ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки.

И като споменахме организаторите... Преди време ви запознахме с хората, които стоят зад проекта Be Duende и сега ще ви запознаем на кратко с Анна-Мария - създателя на платформата Истерика. Тя работи като асистент стилист на свободна практика, изучава визуалните изкуства, от две години се развива като Dj и организатор на различни събития под шапката на самостоятелния и проект.


Какво е Истерика?

Истерика създадох в стрежема си да обединя визуалната картина и звука, давайки на себе си и хората Преживяване и силни усещания с един по-авангарден поглед върху клубната ни култура. С Истерика усещам, че правя нещо смислено, ако не за другите, то със сигурност за себе си. Това е моят safe space, където се чувствам абсолютно защитена и свободна да се изразя без да търся одобрение. Ключов елемент в себеопознанието ми и мой важен инструмент за личностно развитие. Дом.


Колко важна роля има музиката в живота ти?

Музиката е един от фундаментите на съществуването ми. Нещото, което ме лекува от всяко емоционално състояние и заради, което се чувствам смирена всеки ден. Чрез музиката общувам с милиони хора по света на едно мета ниво, свързвам се със себе си.

Artwork: Sensi @locotes1111, Belgrade


Какво е е за теб изкуство?

За мен изкуството е всичко, което, чрез въображение те подтиква да мислиш по-силно и дълбоко за обекта, който наблюдаваш. Идеята, че изкуството може да бъде всичко, което предизвиква дълбоко отражение, означава, че изкуството се превръща в личен инструмент за изразяване за всеки, не само за тези, които го създават.

Artwork: Petra Peterffy @petra_peterffy Berlin


Какво те мотивира?

Мотивират ме преживяванията и личностното развитие. Мотивира ме желанието да бъда по-добра към другите и да приема и обичам себе си абсолютно. Движи ме музиката, усещането за принадлежност, емоционалните връзки и дълбоките и неповърхностни разговори. Мразя small talks. Мотивират ме приятелите и партньора ми, лятото и приключенията.


Жеското тяло за теб е?

За мен женското тяло e вселена, живот, плодородие, власт. Източник на космически удоволствия и нещо свещено.

Илюстрацията на корицата е дело на Алина Папазова.