В момента хората прекарват много време вътре и единственото „навън“ в рамките на дома е балконът. Изолацията изкарава навън креативността на хората и ги подтиква да преоткриват себе си или да доразвиват забравени таланти. Всички помним първите балкон концерти в Италия, бяха толкова вдъхновяващи и даващи позитивна енергия и надежда, че много хора от други държави последваха примера им. Ние също не останахме по-назад и заляхме онлайн пространството с лайв стрийм изпълнения от домовете си.

През последните години, пролетно-летните кампании на ИКЕА са насочени към това да вдъхновяват и предизвикват хората, за да може те да преоткрият балконите си, разбира се тези, които на са усвоени към други стаи на апартамента. Тази година ИКЕА създаде платформата Балкон артист, която е насочена към артистичната част на нашето население. Приканва да излезеш и да споделиш таланта си със света от мястото, където можеш да си навън – твоя балкон. Малък, голям, сенчест, панелен или тухлен, сега балконът е твоята сцена у дома, която те очаква.

Стани Балкон артист. Ако можеш да пееш, да танцуваш, свириш на някакъв инструмент, знаеш всички реплики от Игра на Тронове или имаш друг скрит талант, излез на балкона, сподели го със света. Снимай се или запиши видео, сподели го като публично с хаштаг #балконартист и #ИКЕА. Всички талантливи изяви ще бъдат качени на balkonartist.com, където всеки ще може да гласува за своя фаворит. Събралият най-много харесвания и двама участници, избрани от ИКЕА, ще спечелят голямата награда – градински комплект TÄRNÖ, декорация за терасата и специални подаръци за трима приятели.

ИКЕА излиза на сцената и остава вкъщи.