Нека признаем, дори и най-новият модел снийкър е просто поредната обувка на рафта в магазина, докато някой не започне да я носи. Истината е, че личността вдъхва живот на всичко наоколо, понякога само с едно докосване. Така е и със стила, всеки от нас има силата да придава различно значение и енергия на дрехите и обувки, които носи, като по този начин изразява себе си, мислите и вярванията си. Но как това има общо с темата ни, ще попитате. Ето прост пример - снийкър културата е такава, каквато я познаваме днес, именно защото редица влиятелни и известни имена в света са допринесли за популяризирането на множество модели обувки, които отначало са просто поредния нов рилийс на пазара.


Спомнете си Will Smith в The Fresh Prince of Bel Air - там той носи във всеки епизод Nike Air Jordan, в следствие на което феновете стремглаво се втурват по магазините, за да си купят чифт и да приличат на идола си. Случая с рап иконите Eminem (Nike Air Max 90) и Jay-Z (Radii Footwear) е напълно огледален - достатъчно е да излязат на едно участие с определен модел обувка, за да се гарантира избухването на хайпа по нея само скромните 24 часа по-късно.


В този ред на мисли, звездата този месец, която в далечната 2015 година се радва на абсолютен фурор в снийкър света, е не кой друг, а легендарният adidas Ultra Boost. Така популярният вече модел дължи славата си на музикалния и моден могул Kanye West, който излезе на сцената тогава именно с един UltraBOOST чифт. Благодарение на този feature, adidas напълно успя да възкреси своята лайфстайл линия, която дотогава не успяваше да привлече толкова клиенти колкото сега. Парадоксът тук е, че същия този дизайн не е бил създаден за ежедневието, а точно обратното - за бягане. Спасение по случайност - какво нещо е съдбата! Затова пък днес срещаме “спортният" Ultra Boost силует в модели на YEEZY, като YEEZY BOOST 380 и YEEZY BOOST 700 MNVN. Също не е редно да забравяме и големите сникър бутици, спомогнали още повече за популяризирането на обувката.

Макар и пет години по-късно, adidas Ultra Boost се завръща ударно на пазара с непроменен дизайн, точно както го помним от доброто старо време. Всички оригинални детайли остават непокътнати - от забележимата горна бяла Primeknit част до плоската бяла клетка с три ивици и заоблена пета. Метално-сребристия брандиран Ultra Boost маркира поддържащата задна структура, а на плетения език е добавено миниатюрно лого на adidas. Долу бялата средна Boost подметка предлага възхитително удобната възглавница, с която е известен модела. Може би най-специалният детайл, навяващ носталгия по 2015 година,  е шип мотива по черните стелки - дизайн характерен преди континенталните стелки да бъдат внесени в UB линията в по-късни години.


Нетърпеливи да се сдобиете с чисто нов чифт adidas Ultra Boost като Kanye? Няма да чакате дълго. Обувката ще бъде в наличност онлайн от 17 май на цена от $180. Бъдете истински sneakerheads и отбележете датата в календара, като не забравите преди това да направите място в гардероба за този ветеран в снийкър индустрията!