Hug or handshakeе най-новият проект, който днес изгрява на българската музикална сцена с дебютния си сингъл Molten Dreams. Антон Георгиев и Петър Трифонов създават музиката заедно, след което Антон пише текста към песента. По аранжимента, записа и смесването двамата работят с музикалния продуцент Симеон Лозанов – Monyx.

Замечтан инди поп се преплита с модерна визия във видеото, което е дело на талантливия Никола Атанасов, с подкрепата на Влади Герасимов и Ангел Иванов от handplayedproductions.

Любовта към музиката, модерния звук и случайна среща събира Петър и Антон в новия авторски проект, който решават да нарекат hug or handshake. Освен буквалния превод, момчетата намират и друга символика зад името, а именно раздвоението. „В живота много често се налага да вземеш едно от две възможни решения и това потенциално променя целия ти път нататък“ – разказва Антон.
След като се запознахме с Тони разбрахме, че освен много сходния музикален вкус, това което ни сближава е и начина, по който искаме да го изразим като настроение, стил и усещане. В резултат на това ни се прииска да направим банда, която да изразява нашия вкус по начин, който да въздейства емоционално на хората.“ – споделя Петър.

И двамата се занимават с музика от деца. През годините Петър свири с групите Bears and hunters, Dead man‘s hat и Homeovox – соловият проект на Жоро от Остава. За Антон обаче hug or handshake е първото музикално предизвикателство, в което се впуска с пълна сила.

Още с дебютния си сингъл младата банда дава сериозна заявка да се утвърди не само на българската музикална сцена, но и на тази извън родните граници. Приятели и колеги на музикантите го определят като смел, изключително професионален и модерен проект, създаден на високо ниво и с много вкус.Момчетата продължават да работят усилено върху дебютния си албум, който ще се появи на бял свят тази есен. Той ще бъде подкрепен от интерактивен аудио-визуален проект с помощта на handplayedproductions и Национален Фонд Култура.