Обичан от милиони. Недолюбван от още толкова. Неразбран от някои. Противоречив. Адски талантлив. Вманиачен и до последно търсещ съвършенство. Коби Брайънт попадаше във всички тези категории. Попадаше, защото той остана завинаги на 41. Човекът, за когото Меджик Джонсън твърди, че е най-великият играч на Лейкърс, загина в катастрофа с хеликоптер, в която имаше общо девет жертви, включително и една от дъщерите на Коби - 13-годишната Джиана.https://twitter.com/SLAMonline/status/1221520931895631873

“Болката не ви казва кога да спрете. Болката е онова гласче в съзнанието ви, което се опитва да ви задържи, защото знае, че ако продължите напред, това ще доведе до промяна”

Коби Брайънт отлетя от този свят, а по ирония на съдбата това се случи с хеликоптер - така както стотици пъти бе пътувал до “Стейпълс Сентър”. Именно така години наред легендата избягваше кошмарния трафик на Южна Калифорния, пътувайки за домакинските мачове на Лейкърс в “Стейпълс Сентър” по въздух.https://twitter.com/NBAonTNT/status/1221526069640982529

“Най-важното нещо е да се опитваш да вдъхновиш хората, че могат да бъдат велики във всичко, което искат да правят”

Светът е в шок. При това не просто този на спорта. Защото Коби не бе просто спортист. Той бе вдъхновение, пример за подражание и еталон за това как да развиеш уменията си възможно най-много. Отличията му са безброй, както индивидуални, така и отборни. Но нека нахвърляме ето тук петте титли на NBA, двата златни олимпийски медала със САЩ, “Най-полезен играч на сезона”, двукратен такъв на финалите, 18-кратен участник в Мача на звездите, двукратен топреализатор на NBA… 20 години с екипа на един-единствен отбор - Лос Анджелис Лейкърс.

“Отдадеността води до сбъдване на мечтите”

Коби остави ярката си следа, успя да бъде перфектен съпруг и баща на четири дъщери, след като в началото на новия век всичко за него висеше на косъм след съдебни дела, но пак намери начин да се измъкне, за да може да побеждава навсякъде година след година и сезон след сезон. Вдъхнови безброй хора да се стремят към едничка цел - да бъдат най-добрата версия на себе си. И го направи точно така, както той искаше.Героите идват и си отиват, но легендите са завинаги.