Коледа подранява за всички любители на кецовете, които тази година ще я отбележат на 14 декември. След по-малко от месец на пазара отново ще се появи една от най-значимите обувки в историята на Jordan Brand - Air Jordan 11 “Bred”. Майкъл Джордан играе с този модел през сезон 1995/1996, в който Чикаго Булс поставят рекорд на NBA със 72 победи и само 10 загуби по пътя към четвъртата си шампионска титла.

След като излиза на пазара за първи път през 1996 година, Air Jordan 11 “Bred” получи три ретро “издания” досега - през 2001, 2008 и 2012, а сега идва ред и на №4. Моделът ще бъде наличен в размери за всички възрастови групи - от възрастни до най-малките деца.

Цената на този release на най-продаваната обувка на Негово Кралско Въздушество или просто MJ ще бъде $220. За да бъде всичко още по-автентично, кецовете ще се продавата в оригиналната кутия от средата на 90-те години.

Air Jordan XI Black/Red, както всъщност е цялото наименование на разцветката е поредното гениално творение на Тинкър Хетфийлд, който прескача всички граници, създавайки силует, в който са вплетени въглеродни влакна и блестяща черна кожа, а комбинацията от черно, бяло и червено изглежда превъзходно както винаги. Jordan Brand пускат трети retro вариант на AJ11 в рамките на три години, след като през 2018 на пазара излезе “Concord”, а през 2016 “Space Jam” донесе радост на всички sneakerheads.