През последните години забелязваме една наистина положителна тенденция при редица спортни брандове. Това е работата им в посока намаляване на своя отпечатък върху околната среда чрез намаляване на своите емисии и чрез рециклирането на остатъчни и отпадъчни материали от производството, които след това се превръщат в нови технологии и ключови продукти в техния асортимент. 

CONVERSE RENEW e още една стъпка на бранда към един по-добър и по-устойчив начин на живот. Чрез преправяне на плетените им материи и повторно използване на различни материали, останали от производствения процес, марката цели да се доближи все повече бъдеще с нулев отпадък. Инициативата се заражда през 2019 г., но благодарение на нея все повече нови и иновативни продукти намират своето място в продуктовия каталог на CONVERSE. 

Примери затова са RENEW Chuck 70 Knit, чиято специално разработена плетена материя помага за намаляване на продуктовия отпадък, като в същото време представя знаменития модел с нов дизайн и RENEW Chuck Taylor All Star Crater със своята Crater Foam подметка, в която има поне 12% рециклирана гума от производството на други обувки. Друг емблематичен пример е RENEW Chuck 70 със своята горна част от плат, създадена от 100% рециклиран полиетиленов терефталат, който най-често се използва при производството на пластмасови бутилки и кутии за храна.

Още една от инициативите на CONVERSE е насърчаването на потребителите да се грижат повече за своите обувки, вместо да бързат да си купуват нови такива. Доказателство за това е предстоящият поп-ъп шоп, който ще се проведе в периода 20-22 май, 2022 г. до Националния дворец на културата в София. 

За целия период на активност, посетителите на събитието ще имат възможността да донесат своите стари чифтове CONVERSE, а от Чисти обувки ще се погрижат те да блеснат и да заживеят нов живот. За да насърчи повече хора да се включат в инициативата, от марката са подготвили специални подаръци за всеки, който остави своите обувки за освежаване. На място всеки желаещ ще може да разгледа и най-новите модели от колекцията CONVERSE RENEW. 

Подаръците не спират дотук – всеки, който се снима в специалния RENEW кът на поп-ъп шопа и качи своята снимка в Instagram с хаштаг #ConverseRenewSofia, участва за една от трите специални награди – чифт обувки CONVERSE RENEW. Всичко това ще се случи под звуците на едни от любимите ни музикални селектори – Мартен Роберто, SILLIA и DoLittle.

Чакаме те на 20, 21 и 22 май пред НДК и не забравяй да донесеш своите обувки CONVERSE!