Ето че така дългоочакваната нова 2021 година настъпи...или по-скоро 2020 приключи веднъж-завинаги. Време е за едно ново начало, ако глобалните обстоятелства го позволят, разбира се.

Но нека не задълбаваме в световните проблеми поне за момент и се фокусираме към света на модата, която против всички трудности през последната година, е в разцвета си, и то не само в преносно значение. По-точно казано, колекциите за 2021 годинa никога не са инкорпорирали толкова ярки тонове, с изключение на вече далечната 2011 година, където преобладаващи бяха киселинено жълто, мандаринено, изпепеляващо червено, морско синьо и др. Десет години по-късно, color block тренда се завръща с нови сили, готов да покори дори още повече гардероби отпреди!

Image may contain Clothing Apparel Sleeve Human Person Female Footwear Shoe Long Sleeve Woman and Fashion

Image may contain Clothing Apparel Sleeve Human Person Long Sleeve and Pants

Обратно в 2011, colour block тенденцията е била на път да се превърне в определящ естетичен стил за младите, поради силното креативно влияние на световно признати дизайнери като Raf Simmons, Jil Sander, Prada, Prabal Gurung, Thakoon и мнозина други, които не са се страхували да експериментират с новаторски и ярки десени и нюанси за колекциите си.

Image may contain Pants Clothing Apparel Human Person Female and Woman

Image may contain Clothing Apparel Pants Human Person Coat Female Architecture and Building

Цветовете не винаги са били толкова популярни и общоприети. Преди да настъпи времето след 2008, годината, в която представите на 21-ви век за "красиво" рязко се обръщат, най-познатата сигнатура на модния бранш е бил черният цвят. И не случайно - универсално и достъпно, черното значително улеснява и до днес много стилови колебания, както за специални поводи, така и за ежедневието. Въпреки всичко обаче, индустрията е готова за промяна и през 2011 тя настъпва по-цветна отвсякога. Някои критици дори описват този период като "глътка свеж въздух".

Image may contain Toy Clothing Apparel Human Person Long Sleeve Sleeve Costume Sunglasses and Accessories
Image may contain Clothing Apparel Suit Coat Overcoat Human Person Hat Shoe Footwear Sleeve and Long Sleeve

Едни от най-запомнящите се цветни колекции за 2021 определено са дебютната women's колекция на Raf Simmons, където преобладават цветовете магента и кобалт, resort колекцията на Daniel Lee за Bottega Veneta (доматено червено), и тази Louis Vuitton men's от Virgil Abloh (киселинено жълто).

Независимо, че прекалено ярките цветове и комбинирането им един с друг може да не е толкова привлекателно за едни, както е за други, няма как да отречем, че всеки има нужда от малко цвят в гардероба си...защото никога не е твърде късно да се излезе от зоната на комфорта, особено във време като началото на една нова година.

pOutside Paris Fashion Week in 2011p