Представете си седемгодишен смесен скоч, който съчетава дълбочината на шотландското уиски със сладостта на бърбън финиш. Да, има такова нещо и то носи името - Ballantine’s 7 Bourbon Finish. Този елексир е измайсторен от специално подбран скоч, отлежал в дъбови бъчви най-малко 7 години, преди дабъде преместен в бурета от американски бърбън. Двата аромата се съчетават елегантно, за да постигнат несравним вкус. Класическите нотки на мед и червена ябълка във вкуса на Ballantine’s са подчертани с характер и плътност от седемгодишния процес на отлежаване, и обогатени със сладкия аромат на ванилия и карамел, типичен за повечето бърбъни. 

Седемгодишният бленд е в чест на основателя Джордж Балантайн, който още през 1872 оставял своето уиски да отлежи 7 години преди продажба – дълго преди да бъде въведен законът, че всеки скоч трябва да отлежава минимум 3 години. Сега, почти 150 години по-късно, Ballantine’s представя новия си скоч, за да затвърди отново, че няма грешен начин да се насладиш на уискито.

Майстор-купажистът на Ballantine’s,Санди Хислоп, коментира:

“С Ballantine’s 7 Bourbon Finish искахме да сблъскаме между народни методи за произвеждане на уиски, за да създадем вкусен скоч с отличителни американски черти. Седемгодишното отлежаване, съчетано със специалния процес на финиширане в бъчви от бърбън допринася за плътната, леко кремава консистенция и карамелена сладост на бленда. Така е перфектен за любителите на скоча, които проявяват интерес към бърбън, и феновете на бърбъна, които искат да преминат към скоч. Това еквинтесенцията на Ballantine’s, с дръзко ново измерение – и идеалният поклонкъм традициите ни в иновациите.”

Бутилката на Ballantine’s 7 BourbonFinish е обозначена с гладък черен етикет с бял шрифт и леки златни детайли,които предават усещане за лукс. Спазена е класическата форма на бутилкитена Ballantine’s, както и етикетът с форма на шеврон, които правят Ballantine’s разпознаваем по цял свят. Ballantine’s 7 Bourbon Finish ще бъдедостъпен от септември 2020 в избрани магазини за уиски.