Сердика Център ще превърне своето покривно пространство в притегателна арт дестинация, като кани всички жители на столицата да изгледат най-новите български  филмови заглавия. От комфорта на своята кола всеки ще може да се наслади на 18% сиво, Диви и щастливи, Завръщане, Доза щастие, Ятаган, Екшън. В продължение на две седмици, всеки четвъртък, петък и събота са планирани по две прожекции на вечер, като първата започва в 21:00ч., а втората – в 22:50 ч. Преди началото на филмите, посетителите на автокиното ще имат възможността да се срещнат на живо с някои от актьорите и кино екипите, които стоят зад създаването на любимите им български продукции.

Старт на 18 юни ще даде филмът по романа на Захари Карабашлиев – 18% сиво, режисиран от Виктор Чучков. Лентата разказва за влюбените Захари (в ролята Руши Виденлиев) и Стела (в ролята Доля Гавански), за които оцеляването извън родината не е толкова лесно. Когато жена му го напуска, Захари се отправя на лудо пътешествие от Лондон до Берлин, по време на което среща поредица от необикновени хора. Това е пътуване, което разкрива истината за неговата изгубена любов, и в крайна сметка го довежда до неудобни открития за самия него.

В четвъртък, 18 юни от 22:50 ч. е и прожекцията на Диви и щастливи. В този филм за смелата жена със свободен дух ви очакват много смях, див екшън, авторска музика, вярно приятелство и искрена любов.

Пълната програма на автокиното може да бъде открита тук.