Въпреки че правилата за социална дистанция са факт, в града все още има интересни места, които да се посетят, с изцяло спазвани мерки за безопастност, разбира се. В предстоящата седмица София се превръща в артистична сцена както на живо, така и онлайн, за особено интригуващи изложби. Различни концепции, иновативно представяне, интригуващи послания. Селекцията ни Art Mania включва тези събития, които най-много ни грабнаха окото, измежду които едно от тях е с присъствие екслклузивно онлайн!

Reap What You Sow / Evgeni Batoev

Предстоящата изложба на артиста Евгени Батоев ще бъде третата му самостоятелна и ще изложи на показ образите на градове, машини, организми и джунгли, представени под формата на маслени картини. Провокиращото усещане, породено от неприкосновения подбор на картини ще накара ума сам да интерпретира изложбата и нейното значение, или с други думи - да пожъне това, което е посял.


Кога: 12 ноември - 13 декември

Къде: КО-ОП


Преглед на Българския Дизайн / Melba Festival 2020

Част от фестивала за дизайн Melva Festival 2020, където идеи обменят разлизни графични дизайнери, рекламни агенции и брандинг стратези, тази година изложбата Преглед на Българския Дизайн е с тема "Нови модели на ежедневието". Ще бъдат изложени и споделени решения за конкретни проблеми и красиви интерпретации за разнообразяване на деня, всичко породено от въображението на дизайнерите - участници, сред които Pottery and Poetry, Kool and Konscious, Oblik и др. Макар и да остават само три дни до края на събитието, определено си заслужава присъствието, тъй като участниците ще имат още грабващи окото проекти за представяне пред публика!

Кога: 5 ноември - 15 ноември от 11:00-19:00 часа

Къде: Credo Bonum Gallery



CAGED / Galya Dance Company

Създадена от съвременния танцов хореограф Пансън Ким, популярен с провокиращите ума и нестандартни спектакли, танцовата продукция CAGED ще накара зрителите да усетят значението на страха от самия себе си, да се вгледат в реалното оковаване на човека в собствените му мисли и чувства, и най-вече - да разберат има ли изход от подобна клетка.

Кога: 21 ноевмри - 22 ноември от 19:00 часа

Къде: Театър "Азарян"



The Doodle PORTAL / Simeon Christov

Всеки посетител на изложбата The Doodle PORTAL ще стане свидетел на резултата от спонтанното впускане в дебрите на човешкото въображение от страна на артиста. Докато изследва кътчетата на своята креативност, Симеон Христов неволно отключва цветен и динамичен портал на рисунките, които впоследствие оживяват на стените на изложбената зала.

Кога: 12 ноември - 1 декември

Къде: Gifted Sofia



Всеобща постановка / Андрей Врабчев, Добромир Иван

Визуалната изложба на артистите Андрей Врабчев и Добромир Иван няма да има нужда от особено представяне - тя ще говори много по-красноречиво сама за себе си. Накратко казано, чрез рисунки и обекти ще бъде напомнено как изкуството е може би единствената сила, която може да накара човек наистина да види света в неговия най-чист и истински облик. Без преструвки, без предубеждения.

Кога: 19 ноември от 18:00 часа

Къде: Doza Gallery



Тайните на двореца: 1873-1918

Макар и онлайн, това богато на история и детайли за българската култура събитие няма да бъде по-малко интересно! В рамките на 60 минути, на широката публика ще бъде представен всеки един специален детайл на софийския дворец през периода 1873-1918 година - от същността на употребата на сградата преди Освобождението, през как се е празнувала първата Коледа и до защо е поставена ограда пред огледалото в централното фоайе. Едно пътешествие в миналото от комфорта на собствения дом!

Кога: 14 ноември от 17:00 часа

Къде: Онлайн