След представянето на новите модни дестинации като Киев и Тбилиси, се насочваме далеч на изток към Южна Кореа. Местната култура вече е завладяла голяма част от глобуса под формата на kpop или нестандартна козметика. Тряба обаче да вземем и под внимание и развиващата се там модна сцена, приютила се в столицата Сеул. Азиатските мегаполиси отдавна са известни като място с хора с неповторим стил, който вдъхновява не един или два международни тренда.За да си създадете по-добра представа за какво говорим, решихме да ви запознаем с едни от корейските дизайнери, които остават в съзнанието за дълго.

HYEIN SEO

Още когато учи в Royal academy of art Antwerp и е само на 23 години, тя получава покана да участва на седмица на модата в Ню Йорк. Там показва първата си колекция и веднага събира овации и звездни фенове, сред които и Рияна. Стилът ѝ е съчетание на streetwear с асиметрични, бунтарски нотки.

MINJU KIM

След като печели H&M Design Award през 2013, а следващата година става полуфиналист на LVMH наградата за млади дизайнери, южнокорейката затвърждава своето име сред изгряващите звезди. Любими са ѝ извратените принтове и авангардните силуети.

D-ANTIDOTE

Hwan Sung Park, дизайнерът зад лейбъла, е завършил небезизвестния Central Saint Martin и е работил в компании от ранга на Alexander McQueen, Burberry и Tom Ford. По-късно създава своя бранд, който е насочен към младите хора, възприемащи се "cool". Играе си с актуалните спортни тенденции, а за своята пролет/лято 2018 колекция си колаборира с Fila.

KIMHEKIM

Креативният директор зад марката започва своята кариера в Balenciaga. Съчетава традиционни корейски методи за изработка, заедно с основните принципи на френската висша мода. Обича да провокира публиката със своите артистични решения.

THE-SIRIUS

Абсолютни фенове на деконструкцията. Брандът вече е привлякал международно внимание, сред което и това на LVMH. Въпреки че се изявява само от 2015, уверено затвърдява своето място в модните среди.

Ader Error

Дрехите им спокойно могат да бъдат наречени genderless, а играта с наситени цветове не им е непозната. Тяхната работа e забелязана и от Puma, с които си колаборират за обща колекция.

BMUET(TE)

Дуото зад марката обича да експериментира със структурите на дрехата, като в същото време остава вярно на тенденциите. Те не поставят лимити на своята креативност, а наслагването на различни компоненти в обелклото е в центъра на тяхната естетика.

Gentlemonster

Нямаше как и да не добавим за финал един бранд, изработващ невероятни слънчеви очила. Последната им колаборация е не с който и да е, а с Alexander Wang. Освен за мъже и жени, те имат и детска колекция.