Alpha Industries е бранд, който има зад гърба си повече от половинвековна история и е тясно свързан с американската армия. Основаната през 1959 година в Ноксвил, щата Тенеси марка първоначално произвежда специализирани облекла за американската армия, а в последствие се разгръща и извън military сферата, за да се превърне в производител, чиито дрехи няма как да сбъркате.

Може би най-разпознаваемото творение на Alpha Industries е MA-1 Bomber Jacket - яке, представено за първи път през 1963 година, “дебютирало” в армията за войната във Виетнам.

В следствие на дългата си съвместна работа с американските военни, Alpha Industries постепенно се разраства далеч отвъд пределите на Щатите, създавайки достъпни за всички и същевременно добре изглеждащи дрехи, които продължават да имат войнишки щрихи, но са изключително удобни за ежедневна употреба. Десетилетия след създаването си, компанията продължава да доставя екипировка на военни организации на почти всички континенти.

Навръх 60-годишнината на култовата марка, тя пристига и в магазините на Foot Court, където вече може да се намери сериозна част от най-емблематичните модели, започвайки със споменатото МА-1 Bomber Jacket - дрехата, превърнала се във флагман и истински синоним на американския бранд.

И до днес част от продуктите гордо носят със себе си "родното" си място - Knoxville, Tennessee. В колекцията може да бъдат намерени варианти на дрехи, вдъхновени NASA, както и запазената марка за бомберите на Alpha - Remove before flight.