Неоспорим факт е, че 90те години са били златната ера на Nike. Точно по това време излизат всички тези running маратонки, на които в момента ние толкова много се радваме – като започнем от 90ките, 95тиците, 97, 98, Spiridon, Ghost Racer, Icarus… Много са, но общото между тях в началото на името – Air, или иначе казано имат въздушна система. При някои видима, при други не.

asphalt.bg_Nike Air Metal Max Black and White

Ето че след Air Max Day се появи още едно попълнение към класическите силуети. Този обаче е малко по-забравен и не толкова популярен, колкото споменатите по-горе. Nike Air Metal Max се появява за първи път през 1997. Има много заимствани детайли от по-големия му брат Air Max 95, така че не трябва да ви учудва тази прилика. Bulk силует, като основата е изцяло от кожа и mesh, а камерата в подметката е от две части. Предната е като на 95, a задната е цяла, без разделения.

asphalt.bg_Nike Air Metal Max Black and White

Маратонката ще се появи в OG черно-бялата си разцветка, както и в още една – зелена,  която според нас е страхотна. Скоро и двете ще могат да бъдат намерени на nike.com

asphalt.bg_Nike Air Metal Max Green