Както всяка година от 2014 насам, Air Max Day (26.03) служи за увековачаване на десетилетната иновация на легендарния Air Max силует по два начина - преиздаване на търсени класики и въвеждане на нови попълнения на пазара. Именно тази формула поддържа Air Max на върха на световните класации от самото му създаване. Най-интересното е, че историята на силуета е също толкова легендарна, колкото и самата обувка. В края на 60-те години на 20-ти век, когато Марион Франклин Руди, авиокосмически инженер, напуска работата си, за да се развива в креативните сфери, се ражда и първоначалната идея за Air Max. Дизайн предложението на Руди да се поставят малки въздушни възглавници в подметките на спортни обувки, макар и многократно отхвърляно от повечето обувни компании, успява да достигне до Nike. Oттам насетне, ерата на Air Max може да говори сама за себе си. 


Тъй като по традиция, Nike представя на пазара няколко нови или пресъздадени класически модели Air Max за Air Max Day, тази година не е по-различна - Air Max 1 и Air Max 90 “Bacon” са само част от звездите за празника. Друг много важен силует, на чийто разцветки обръщаме внимание заедно с BUZZ през тази седмица в четири последователни дни, е AIR MAX VIVA. Конструиран основно от велур и плат в горната част, с допълнителни шевове като важен детайл, моделът е лек и удобен за носене. Добавените възглавнички в междинната подметка и уголемената Air Max част в петата са нарочно включени, за да осигурят комфорт за дамския крак. Междувременно езикът е черен, кое предава  туристическа естетика. Най-добрата черта на този модел обаче остава разнообразието му от разцветки, което го прави подходящ за всеки аутфит.


Кристина Ванчева си избра лилавата разцветка на AIR MAX VIVA. Криси има всестранни интереси, от дата анализа, социология и психология до мода, стайлинг и обувки, разбира се. За нея, уличната култура и стил са един от малкото начини човек да изрази себе си без да обръща внимание на мнението на околните. Криси самата многократно е експериментирала както с дрехите, така и с косата си, която често е боядисвала преди. AIR MAX VIVA също е вид експеримент според Криси, нещо ново, интересно и вдъхващо увереност. Какво още има да ни сподели Криси, разбери в следващото ни интервю.


С какво искаш да бъдеш запомнена?

С доброто, което правя за хората и животните.

Какво обичаш да правиш в свободното си време?

Да играя с кучето си, да гледам сериали и макар и да прозвучи странно - да решавам судоку.

Умение, което би искала да имаш?

Да пия поне по 3 литра вода на ден, добре е за здравето.

Кой е твоят най-безполезен талант?

Всеки мой талант бих казала, че ми е полезен на определен етап.

Какво би искала хората да спрат да те питат?

“Как е времето там долу?”

Какво мислиш за социалните мрежи?

Ако биват използвани правилно и умерено, са най-голямото предимство на съвремието ни. Много е лесно обаче човек да се забрави в тях и те да се превърнат в най-силният наркотик на 21-ви век.

Как описваш стила си?

Нося това, в което се чувствам себе си, без определение.

Кой е най-важния елемент за един аутфит?

Отново - да се чувстваш добре в това, което носиш.

Най-добрата и най-лошата покупка, която си правила?

Най-добрата - черен оувърсайз суичър, които ми стоеше като рокля. Най-лошата, жълт прозрачен потник. Без коментар.

Кой моден тренд ти се струва най-безсмислен?

Обувки с козина, като тези на Gucci.

Любим модел спортни обувки от колекцията ти?

Nike AF1 Shadow. Много шарени и също толкова удобни.

Ако можеше да имаш колаборация с Nike, каква обувка щеше да създадеш?

С по-висока платформа и много цвят. Нека е интересно, шарено.

Ако и ти като Криси вече искаш да имаш тази разцветка на AIR MAX VIVA, посети онлайн магазина на BUZZ и поръчай още днес!


Снимки и видео: Димитър Дрю

Грим: Моника Димова

Стайлинг: Богдана Костова