Казвам се Иво и се занимавам професионално с танци. Трудно е да се каже кога открих любовта към изкуството... От малък ме влекат доста негови аспекти, но на такава възраст всичко е с доста мъгливо значение. Единственото, което знам е, че откриваме истинското му значение, когато за пръв път то ни подаде ръка в труден момент. Тогава разбираме, че изкуството има силата да лекува. Тогава виждаме и истинската му красота.

Ако трябва да бъда честен...

Танцът не е моят единствен инструмент за себеизразяване, но е този, чрез който съобщението ми достига най-ясно. Около себе си държа доста скромен брой хора. Ценя личното си пространство и допускам само тези, които са вдъхновяващи в носенето на своето лично съобщение, будни хора, истински... Невинаги са хора, с които общувам чрез танц, но основно хората, с които го правя, са моето crew Skywalkers и моят основен източник на вдъхновение, половинката ми Стефи.

Имам късмета…

Да съм заобиколен от хора, които ме карат непрекъснато да се развивам! Започвам с тези, които са около мен и вече споменах - Стефи и Skywalkers, последвани от имена като: Ian Eastwood, Parris Goebel, Kenzo Alvares, Caetlynn Watson и др. Към групата спадат и хората, които срещнах в Израел миналата година. Там пътувах и преподавах и имах честта да се запозная с хора, които ми дадоха вдъхновение, което дори не мога да опиша с думи. То повлия изключително силно на начина, по който усещам, разбирам и интерпретирам музиката.[caption id="attachment_16193" align="alignnone" width="2047"]

Яке adidas VRCT Jacket от Sport Depot[/caption]

Къде откривам своето вдъхновение?

Въпрос, който съм задавал толкова много пъти на толкова много хора... Явно е мой ред. В основата си танцът е изграден върху музиката, така че намирам музиката като най-пряк източник на вдъхновение, но със сигурност не единствен. Вдъхновението е навсякъде и който не го вижда, стои със затворени очи. Когато съзнанието ми е отворено, намирам вдъхновение и във формите, които образуват процепите между панелените блокове. За съжаление като всеки занимаващ се с изкуство човек и аз преминавам през моите моменти, а тогава е трудно да намериш вдъхновение, дори в най-красивите творения. Затова и трябва значително по-рядко да стоим заключени в себе си, ровейки в проблемите, защото по този начин ставаме слепи за това, което светът около нас може да ни предложи.

Неслучайно избрах посланието I’m Perfect за своя adidas VRCT.

“Перфектният живот”, към който всички се стремят, не е възможен и причината е много лесна за обяснение. Ние човеците сме развили едно много интересно качество, качеството да сме ненаситни. Представата ни за перфектен живот е изпълнима, докато не я изпълним, защото в процеса както развитието, така и критериите ни растат. Както при всеки артист, перфекционизмът е неизменна част от мен. Но изкуството е любов, то не е перфектно, защото това би го направило стандартно. Аз съм перфектен в непрефекционността си.Колекция VRCT Jacket ot adidas може да бъде намерена в магазините на Sport Depot и онлайн тук.Снимки: Глория ГеоргиеваВидео: Емануил Алберт