Аз съм Борислава Караджова, или Borislava Madeit, както се подписвам. Илюстратор и графичен дизайнер, активист, музикален маниак, винило обсебен фен.

Имам много приятели, които мога да нарека “семейство”.

Те са също толкова близки, но са хора, които съм срещнала по-скоро. Със сестра ми Михаела се познавам от ден едно, а оттогава са минали вече много години. Често работим заедно, което е и лесно, и трудно понякога. Лекотата идва с това, че се познаваме много добре, следователно вярваме една в друга и се подкрепяме. Казваме си директно всичко, няма го притеснението да не обидиш някого, ако кажеш какво мислиш.

Моете семейство в голяма степен е причината да бъда ариста, който съм днес.

Баща ми е музикант, мама беше детска учителка и от малки са ни показвали и побутвали постоянно да вършим нещо. Заради мама рисуваме, заради тати сме меломани. Така и не се научихме да свирим, защото винаги се карахме кой да е първи! (смее се). Рисуването е заниманието, на което държаха най-много и постоянно ни подтикваха да развиваме. Всички знаем, колко може да е трудно за един родител да накара тийнейджър да свърши нещо! Винаги има други неща, които са ти по-интересни. Спомням си колко много исках просто да гледам телевизия, вместо да ходя на уроци по рисуване за кандидатстване, а ето че днес всичко се променя. Сега, ако имам 24 часа, които да прекарам без сън, ще рисувам в 22 от тях, в другите два бих чела. [caption id="attachment_16199" align="alignnone" width="2001"]

Яке adidas VRCT Jacket от Sport Depot
Убедена съм, че семейната среда предопределя какъв човек ще израснеш.

Но има един преломен момент, в който решаваш дали да се откъснеш от нея. Като си по-малък е по-трудно, не взимаш и толкова големи решения. Друго е, както се казва, “да се вземеш в ръце” и да решиш какъв път да следваш и в какво да вярваш.

Какво е посланието зад думата Family на моя adidas VRCT...

Избрах семейството, заради връзката, която ме прави цяла. Връзката със сестра ми – една душа, разделена в две тела. Всичко, което е тя, е половината от мен. Обичам те, Мише.Колекция VRCT Jacket ot adidas може да бъде намерена в магазините на Sport Depot и онлайн тук.Снимки: Глория ГеоргиеваВидео: Емануил Алберт