Винаги сме твърдели, че е важно да се подкрепят български артисти и брандове. На това се основава и цялата идея на asphalt. Доста често насочваме вниманието ви към марки, които правят стойностни и открояващи се неща. Една от тях е българският бранд 45 STR – основан през 2013 година, преминал през различни етапи, водейки се само и единствено от стремежа да става все по-добър. Предлагайки качество и модерен дизайн, момчетата от 45 STR успяват да изградят стрийт бранд, устойчив на трудностите, с които се сблъскват българските марки –малък пазар, до някаква степен ограничената представа за мода на българския потребител и цени, които не са конкурентни на готовата конфекция. Предпочитат да продават бранда си на родна земя, вместо да фокусират усилията си, за да се пласират навън.

Любовта им към родината е засвидетелствана и в новата им капсулна колекция. Capsule 2020 съдържа пет разцветки шапки, две от които са с бродерия, която показват за първи път - 45 STR YACHT. В модела откриваме препратката към българския трибрагреник. С този дизайн момчетата демонстрират привързаността си към родината и прекрасната ни природа. Втората бродерия е екстракт от добре познатата “дебелана” на 45 STR, която се предлага в три разцветки. И понеже всеки детайл е от значение, няма как да не отбележим, че всяка колекция е направена от ествествени материали - всички шапки са от 100% памук. Представяме си се как плаваме в Черно море с новата си шапка, а ти можеш да я носиш из Рила или Пирин. Ние трудно можем да си изберем фаворит, но сме сигурни, че всеки модел ще се впише в плановете ти за ваканцията или пък просто да го разходиш по улиците.

Момчетата са се съобразили и с деликатната ситуация, в която се намираме и шапките се предлагат на преференциални цени. Капсула 2020 може да намерите в техният магазин - Atelier Couchette на ул. Сердика 30 в София.

За тези години 45 STR са утвърдили името си благодарение на изпипаните дизайни на шапките си. Но определено не искат да се асоциират само с тях, работят усилено в посока да развият магазина, който откриха скоро. В него освен популярните шапки, можете да откриете декорация за дома, ръчно избработени мебели от Димитър (1/3 от 45 STR) с марка Couchette и надяваме се, все по-често дрехи на бранда. Всичко което правят е с идеята да бъде устойчиво и винаги актуално.

45 STR Yacht Club Blue - 70 BGN
45 SRT Yacht Club Blue/ Begie - 70 BGN
FATTY Green/ Green Baseball Hat - 60 BGN
FATTY Denim Baseball Hat - 60 BGN
FATTY Green Baseball Hat - 60 BGN

Фотографи: Хубен и Слав