Ако някой някога се наеме да направи класация за нациите, които са най-патриотично настроени, САЩ със сигурност ще бъде на някое от челните места, по всяка вероятност на първото. Американците не пропускат шанс да изтъкнат колко се гордеят със страната си, а съвсем скоро идва и апогеят на техния патриотизъм. Денят на независимостта. 4 юли.

И така - в навечерието на 4 юли нека не губим време и хвърлим един поглед към 4 тематични модела кецове, посветени на празника в червено, бяло и синьо.

Nike Kyrie 6 USA

Баскетболът бе един от спортовете в Щатите, които бяха най-засегнати от пандемията от коронавирус. Мачове в NBA няма вече месеци наред, а рестарта на сезона към момента е под въпрос, но това не попречи на Nike да пуснат USA разцветка на поредното издание на една от баскет звездите - Кайри Ървинг и модела Kyrie 6.

Основният цвят на тази разновидност на личния модел на Ървинг е бяло, тъмносиньото е загатното леко по ръба и в подметката, а червеното е налично на петата и на лепенката.

Nike Air Metal Max USA

Със сигурност един от най-красивите “патриотични” модели тази година. Цветовете на американския флаг са преплетени по чудесен начин тук, като основата е червеното, а детайли в бяло и тъмносиньо допълват по идеален начин цялостния облик на USA вариацията на Air Metal Max.

Adidas NMD R1 Navy Scarlet

Да, думичката USA не присъства в името на тази разцветка на превърналия се в култов модел на Adidas, но очевидното си е очевидно. Германците са решили предната и задната част в червено, страничната и горната са тъмносини, като трите ленти отстрани са бели. Boost подметката е бяла, но има и червени елементи.

Puma Ralph Sampson Mid 4th of July

В последно време Puma натиска сериозно, ако използваме жаргон, като този път един от класическите модели на марката от 80-те години на миналия век е “преоблечен” в багрите на американското знаме. Кецовете на Ралф Сампсън, избор №1 в Драфта на NBA през 1983 година, в тази си разцветка са най-американски от всички изброени, защото звездичките и червено-бялото райе от флага присъстват тук.